TARIM VE HAYVANCILIK
Alanya'da tarımı meyve ve sebze üretimi, hububat, sanayi bitkileri üretimi olarak incelememiz mümkündür. Alanya'da tarımsal ürünlerin satışı sebze ve meyve hali, Toprak Mahsulleri Ofisi, sanayi ve tüccar alımlı olarak yapılmaktadır. Sebze ve meyve ürünleri satışları Alanya, Demirtaş, Emişbeleni, Konaklı ve Payallar hallerinde gerçekleşmektedir. Ayrıca üretilen ürünlerin tamamı da bu merkezlerde işlem görmemektedir. Tarımla uğraşan çiftçiler tarafından direkt olarak tüketilen ürünler veya müstahsil tarafından direkt olarak tarladan alınan ürünler, küçümsenemeyecek kadar fazladır.
Alanya sahip olduğu iklim ve coğrafi yapısı itibarı ile pek çok ürünün bir arada yetişebildiği ender yörelerden birsidir. İlkbaharda sahil kesiminde yetişen tarım ürünlerinin ardından yaz aylarında da yayla kesimlerde üretim yapılarak yılın her mevsim ve ayında taze ürün bulabilme imkanı bulunmaktadır. Yörenin en önemli ürünlerinden birsi de muz dur. Bu konuda son yıllarda örtü altı tarımı hızla yaygınlaşmakta ve muz üretim alanları her yıl katlanarak büyümektedir. Muz ile ilgili ithalat politikaları sektörün gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Yörede son yıllarda üretimine başlanan avakado vb tropikal meyvelerin üretimi de oldukça yaygınlaşarak devam etmektedir.
2007 Yılında meydana gelen kuraklık nedeni ile Ülkemizde olduğu gibi İlçemizde de tüm ürünlerde %10 - %30 arasında verim kayıpları meydana gelmiştir.
SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ
İlçemizde bu yıla kadar faal olarak çalışan 11 adet kültür balıkçılığı işletmesi bulunmaktadır.
SULAMA
Alanya ilçesinde 5.890 hektar devlet ve 7.000 hektar da halk sulaması olmak üzere toplam 12.890 hektar sulanan arazi mevcuttur.
|